Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Project PHV Fabriek Veenendaal
3901 SM Veenendaal
Koopaanneemsom € 549.000,- tot € 595.000,- Beschikbaar
0318-529919

Kenmerken

Start bouw 15-04-2020 Oplevering 30-09-2020 Aantal kavels 2 Woningtypen Appartement
Lees meer

Omschrijving

In de verkoop: Twee prachtige appartementen in het stadshart van Veenendaal.
Een luxe appartement aan de begane grond en een luxe penthouse, met eigen parkeerplaats en garage!

Droomt u van uw eigen appartement in het centrum van Veenendaal? Dan is dit uw kans! In het geliefde...
Lees meer

Omschrijving

In de verkoop: Twee prachtige appartementen in het stadshart van Veenendaal.
Een luxe appartement aan de begane grond en een luxe penthouse, met eigen parkeerplaats en garage!

Droomt u van uw eigen appartement in het centrum van Veenendaal? Dan is dit uw kans! In het geliefde Veenendaal worden twee unieke appartement gebouwd aan de Paul Heijhof, gelegen nabij de Vijgendam in het oude garenmagazijn van de PHV. Moderne appartementen in een historisch jasje voorzien van alle gemakken van deze tijd. Bovenop de ideale ligging zijn alle voorzieningen heel dichtbij.

Na een succesvolle ontwerpfase zal binnenkort met de renovatie van dit unieke project gestart worden. Door het ontwerp heeft elk appartement haar eigen charmes. Qua indeling van de appartementen zijn er verschillende mogelijkheden. Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats en garage en in de straat wordt ruim voldoende voorzien in parkeergelegenheid.
Kortom, het ideale uitgangspunt om optimaal te kunnen genieten van uw nieuwe appartement.

In het kort:

- Hartje centrum
- Topkwaliteit
- Kopen met woningborggarantie
- Superlaag energieverbruik
- Inclusief luxe keuken en sanitair
- Inclusief open haard aansluiting
- Eigen parkeerplaats en garage
- Eigen zonnepanelen per appartement

Een stukje geschiedenis:

Kousen- en Tricotagefabriek ''Pehavee'' was bekend van de 'spencer-heij' en truien.
Haar fabriek was beter bekend als de Pehavee of kortweg PHV, zoals op de schoorsteen staat.
Deze afkorting komt van Paul Hey, Veenendaal. Ook voerde zij het merk 'Mr. Poodle'.

De PHV fabriek vindt zijn oorsprong in het wolkammerbedrijf van Paulus Heij, met de naam ''P. Heij en Zonen'', later de 'PeHaVee''. Veenendaal heeft een lange traditie van wolindustrie, die opkwam aan het eind van de 17e eeuw.

Aan het eind van de 60er jaren verhuise de PeHaVee fabriek naar Culemborg. Een mantelfabriek nam daarna zijn intrek in dit pand. Met het faillissement van deze firma werd vanaf 1974 het gebouw verhuurd aan plankenfabrikant Grönloh. Daarna was een kunstenaarscollectief gebruiker van het pand en werd het gedeeltelijk als opslag gebruikt van een beddenfabrikant.

De vestiging van de fabriek heeft ook zijn weerslag op omgeving gehad. Het huis voor de fabriek, direct aan de Vijgendam (rechts de inrit naar de fabriek) behoorde bij de fabriek in de tijd dat hier de mantelfabriek gevestigd was. Ook het rijtje van zeven arbeiderswoningen aan het einde van de Vijgendam houdt verband met de fabriek. Deze woningen zijn opgericht door P. Heij ten behoeve van werknemers op de fabriek.

De PHV-fabriek is gebouwd in de periode na de tweede wereldoorlog. In eerste instantie opgetrokken in één bouwlaag en in verschillende fasen tot stand gekomen. In 1995 is een gedeelte van de fabriek (het garenmagazijn) uitgebreid met een verdieping. Dit is nog goed te zien door de verschillen in kleur steen van de begane grond en de verdieping. In dit deel bevindt zich ook de karakteristieke schoorsteen met de letter PHV.

Bij de renovatie van deze fabriek is na veel studie en onderzoek gekozen om het garenmagazijn te behouden. Mede omdat in dit deel de karakteristieke schoorsteen is opgenomen, die veel oud-Veenendalers zich nog goed herinneren. Ook zal de eerste steen, die zich in het te slopen gedeelte bevindt, opgenomen worden in de nieuwe muur van het garenmagazijn.

De buitengevels van het garenmagazijn zijn in verschillende periode tot stand gekomen en hebben ook enkele wijzigingen ondergaan. Op de begane grond van de westgevel na zijn de gevels in hun oude staat teruggebracht. Ook de indeling van de kozijnen is zo dicht mogelijk bij het origineel. Alleen het deel met de entrees van de woningen is nieuw, hier sloot het garenmagazijn aan het gesloopte gedeelte, wat kantoor en fabriek bevatte. Hiervoor komen 10 kleine woningen in de plaats, in een bouwstijl die elementen bevat uit fabrieksarchitecten van begin 20e eeuw.
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 549.000,- - € 595.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 220 m² t/m 280 m² Inhoud 677 m³ t/m 862 m³ Start bouw 15-04-2020 Start Verkoop 29-01-2020 Oplevering 30-09-2020 Aantal kavels 2 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 2 Woningtypen Appartement
U kunt de brochure hier downloaden
 • Verkocht
   in Veenendaal 3901 SM
  Prijs € 595.000,- tot € 595.000,- Status Verkocht
  Appartement begane grond
  Bekijk bouwnrs.
 • Te koop
   in Veenendaal 3901 SM
  Prijs € 549.000,- tot € 549.000,- Status Beschikbaar
  Appartement penthouse
  Bekijk bouwnrs.

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.